zondag, 22. februari 2009 - 11:16

Aanrijding dodelijke afloop Holten

Holten

Bij een aanrijding op de A1 Holten richting Deventer op 21 februari, is een 25-jarige automobilist uit Markelo dusdanig gewond geraakt dat hij in de vroege ochtend van 22 februari aan zijn verwondingen is overleden. Dit maakte de politie Twente bekend.

Zaterdag 21 februari omstreeks 23.45 uur rijdt een 25-jarige automobilist over de A1. Ter hoogte van Holten ziet hij te laat dat de auto voor hem inhaalt en kan hij niet op tijd afremmen. Hij wijkt uit naar rechts en verliest de controle over zijn auto waardoor hij de Poolse auto op de rechterrijbaan raakt. Beide auto’s komen tot stilstand, de Poolse auto in de middenberm en de 25-jarige met zijn auto in de rechterberm.
De 25-jarige stapt uit zijn auto en loopt al bellend de rijbaan op. Op de rijbaan wordt hij geschept door een passerende personenauto, bestuurt door een 22-jarige man uit Wierden.

Het 25-jarige slachtoffer wordt zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij vanochtend aan zijn verwondingen is overleden.
De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente is een onderzoek gestart om de precieze toedracht te achterhalen.
De overige betrokkenen zijn ongedeerd gebleven, hen is slachtofferhulp aangeboden.
Provincie:
Tag(s):