vrijdag, 16. oktober 2009 - 9:48

Aanrijding door te lage bloedsuikerspiegel

Joure

Een 32-jarige automobilist uit Scharsterbrug raakte donderdagavond omstreeks 18.30 uur vermoedelijk onwel door een te lage bloedsuikerspiegel. Hij verloor daardoor de controle over zijn voertuig. Hij reed onder andere een 12-jarige fietser uit Joure aan en kwam uiteindelijk met zijn auto tot stilstand tegen een lantaarnpaal.

De 12-jarige fietser werd ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. De automobilist werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Hier werd ook het rijbewijs van de man ingevorderd. Bureau Verkeersongevalanalyse stelt een nader onderzoek in naar de aanrijding.

De politie komt graag in contact met getuigen die het rijgedrag van de 32-jarige automobilist kunnen beschrijven. De man reed in een zwarte Volvo. De bestuurder kwam vanuit de richting Scharsterbrug en reed over de Hollandiastraat naar Joure. Bij de rotonde op de Sewei ging het vermoedelijk voor de eerste keer al mis. Nabij de Mc Donalds moet de bestuurder volgens getuigen bijna een vrachtauto hebben geraakt. Uiteindelijk belandde de man met zijn auto op de Geert Knolweg en kwam daar in botsing met de fietser en de lantaarnpaal. Heeft u de Volvo donderdagavond zien rijden? Neem dan contact op met de politie via 0900 — 8844 of loop even binnen bij het politiebureau in Joure.
Provincie:
Tag(s):