zaterdag, 3. oktober 2009 - 10:09

Aanrijding met dodelijke afloop mogelijk opzet

Erp

De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat de aanrijding in Erp, waarbij een 49-jarige man uit Erp om het leven kwam, opzet was.

De 21-jarige verdachte, een man uit Venlo, zou met de aanrijding verzekeringsgeld hebben willen incasseren. Het is goed mogelijk dat hij hulp gehad heeft van iemand die in de berm stond.

Bij deze aanrijding waren een bestelauto en een personenauto betrokken.
De bestelauto, met daarin het slachtoffer, reed vanuit Erp op het Kraanmeer in de richting van Uden. De auto van de verdachte stond stil op de kruising ter hoogte van het fietspad genaamd Kraanmeerpad en is daarvandaan hard de kruising opgereden op het moment dat de bestelbus aan kwam rijden. Hij heeft de bestelbus geschampt die uitweek en tegen een boom tot stilstand kwam. Door de klap is het slachtoffer overleden.

Uit het politieonderzoek is ook duidelijk geworden dat voor deze dodelijke aanrijding de verdachte al eerder geprobeerd heeft een aanrijding te creëren met een rode bestelbus. De bestuurder van deze bus kon echter op tijd tot stilstand komen. De politie wil graag in contact komen met deze bestuurder.

Ook wil de politie mensen spreken die eerder die donderdagmiddag een zwarte personenauto van het merk Audi in die omgeving gezien hebben. Het vermoeden bestaat dat de verdachte dit al eerder met deze auto gedaan heeft en wil graag met mensen in contact komen die meer weten over dit soort zaken in combinatie met een zwarte personenauto van het merk Audi.

Het telefoonnummer voor getuigenverklaringen en tips is 0900-8844 en vragen naar de recherche in Uden. Voor een anonieme verklaring belt u Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Zie video ongeval
Provincie:
Tag(s):