maandag, 5. januari 2009 - 7:29

Aanrijdingen en files door gladde wegen

Utrecht

Het winterse weer heeft zondagnacht en maandagochtend voor aanrijdingen gezorgd. Zo kantelde op de A28 bij Epe een vrachtwagen met speelgoed. De rijbaan richting Amersfoort was hierdoor tijdelijk afgesloten. Rond 07.00 uur zijn alle rijbanen weer vrijgegeven.

Daarnaast zorgde gladheid op de wegen voor extra files. Rond 8:00 uur stond er ruim 450 kilometer file, terwijl 300 kilometer gebruikelijk is op een maandagochtend.

Ook in andere delen van Nederland waren er aanrijdingen door sneeuw en opvriezen van natte weggedeelten. Gladheidbestrijders hebben een drukke nacht achter de rug, aldus de VID. Ten zuidoosten van de lijn Hoogeveen, Lelystad, Rotterdam sneeuwt het van tijd tot tijd en is het plaatselijk glad. Vanaf een aantal plaatsen wordt behoorlijk wat sneeuw gemeld, onder andere vanuit Salland, Twente, de Achterhoek, rondom Eindhoven en de omgeving van Nijmegen en Venlo. Ook vanuit Utrecht wordt een sneeuwdek gemeld.
In het Brabantse Volkel botsten zondagavond laat twee voertuigen op elkaar omdat de straat spekglad was geworden door sneeuwval. Voor zover bekend raakte een persoon gewond.
Zondagavond waarschuwde de verkeersinformatiediensten VID en de ANWB weggebruikers voor een drukke en gladde maandagochtendspits. De extreem verwachte drukte blijft vooralsnog uit.
Provincie:
Tag(s):