woensdag, 26. augustus 2009 - 10:10

Aanslag reisbureau Slotervaart

Amsterdam

De politie kreeg woensdagochtend rond 09.00 uur een melding binnen dat er geschoten zou zijn op de deur van een reisbureau aan de Johan Huizingalaan.

Het gaat om de firma KomforTours, die vliegreizen naar Turkije aanbiedt. De aanslag heeft volgens de politie eerder die nacht plaatsgevonden. Op dat moment was er niemand in het pand.

Een woordvoerster van politie laat weten dat het nog niet duidelijk is wat er zich precies heeft afgespeeld. Toen de politie ter plaatse kwam en de beschadigingen zag, vermoedde zij in eerste instantie dat er schoten waren gelost op de deur, maar bij nader onderzoek sluit zij het gebruik van explosieven ook niet uit.

De deur van het pand is licht beschadigd en in het glas zitten scheuren.

De politie heeft nog niemand kunnen aanhouden en weet nog niet wat de reden van de aanslag is. In het pand zat eerder ook nog een kantoor van de Turkije-specialist Beach Holidays, maar deze verkeert in financiële problemen. Hoewel de politie er rekening mee houdt dat het hier om een gerichte aanslag gaat, kon zij nog niet zeggen of er een mogelijk verband bestaat tussen de aanslag en de financiële problemen van Beach Holidays.

BeachHolidays ging begin deze maand over de kop. Geboekte reizen konden niet meer doorgaan of moesten worden afgebroken. Bijna achtduizend reizigers werden gedupeerd. De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) zei eerder fraude niet uit te sluiten.
Provincie:
Tag(s):