zondag, 7. juni 2009 - 19:41

Aantal bezoekers Landmachtdagen boven verwachting

Amersfoort

De Landmachtdagen in Amersfoort zitten er weer op. Ruim 130.000 bezoekers kwamen hier vandaag, gisteren en vrijdag naar toe. Het aantal overtrof de verwachtingen van het recent opgerichte Operationeel Ondersteuningscommando Land van de Koninklijke Landmacht, dat dit jaar de dagen organiseerde.

Het evenement, vanwege de omvang behorend tot de grote publiekstrekkers van Nederland, bood voor elk wat wils. Jong en oud konden de dagen interactief aan de slag of gewoon kijken naar al het materieel. De commandant van de organiserende ze eenheid, brigadegeneraal Jan Broeks, keek terug op een geslaagde operatie. “Ik hoor alleen maar positieve geluiden van de bezoekers. Deze complimenten en de glimlach op de gezichten van velen betekenen heel wat voor onze mensen. Ik heb van hen ook uitsluitend enthousiaste verhalen gehoord. We zijn er wederom in geslaagd het publiek een beeld te geven van de landmacht: wat we kunnen, wie we zijn, maar vooral van onze ongekende veelzijdigheid.�

Alle drie de dagen verliepen vlekkeloos. Ook de verkeersdrukte rondom de kazerne kon door de goede samenwerking met de gemeente Amersfoort en de politie in goede banen worden geleid. Wel deelde de politie honderden bekeuringen uit voor fout geparkeerde auto's rondom de kazerne. Rond de kazerne was tijdelijk een parkeerverbod ingesteld. Dit stond duidelijk op de geplaatste borden.
Provincie:
Tag(s):