zaterdag, 9. mei 2009 - 8:51

Aantal overvallen in april gehalveerd

Regio

Het aantal overvallen in de maand april is in vergelijking met vorige maanden scherp gedaald. In januari, februari en maart vonden respectievelijk 13, 23 en 16 overvallen plaats. In april bleef de teller steken op 8, waarvan de meesten plaatsvonden in het begin van de maand.

Er werden in april 13 personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij overvallen in de regio.

De meeste overvallen vonden plaats in Arnhem; het gaat om 5 overvallen op horecagelegenheden. In januari, februari en maart waren dat er nog respectievelijk 9, 10 en 12. De meeste aanhoudingen vonden overigens ook in Arnhem plaats: 8 personen.

Drie andere overvallen vonden plaats in Voorthuizen (woning), Ede (juwelier) en Nijkerk (winkel). Er werden in het district West-Veluwe Vallei 5 aanhoudingen verricht; 3 in Ede, 1 in Nijkerk en 1 in Bennekom.

In Rivierenland vond in april in het geheel geen overval plaats.

De politie Gelderland-Midden heeft sinds enkele maanden veel energie gestoken in het tegengaan van het aantal overvallen. Er is in elk district capaciteit vrijgemaakt om de serie overvallen te onderzoeken. Kern van de aanpak was het goed vastleggen en het analyseren van informatie over de gepleegde overvallen. Aan de hand daarvan kon de politie gericht optreden en onderzoeken verrichten. De politie denkt flinke vorderingen te hebben gemaakt met het offensief tegen het groeiende aantal overvallen in de regio Gelderland-Midden.

De publiciteit over dit fenomeen heeft mogelijk ook een afschrikwekkend effect gehad.
Provincie:
Tag(s):