dinsdag, 19. mei 2009 - 13:01

Aantal sollicitanten bij Defensie gestegen

Den Haag

In de eerste vier maanden van 2009 is het aantal sollicitanten bij Defensie gestegen met tweeduizend: 8695 nu tegen 6608 vorig jaar. Dat blijkt vandaag uit nieuwe cijfers over werving en behoud van defensiepersoneel.

Het meest opvallende is de verdubbeling van het aantal belangstellenden en sollicitanten voor de landmacht in deze periode (5251).

De positieve signalen bij de werving tekenden zich al eerder af, maar nu is ook zichtbaar dat de uitstroom van personeel duidelijk afneemt. In vergelijking met de eerste vier maanden van 2008 daalde het aantal vertrekkende militairen van 2160 naar 1485. Dit is een daling van 31%.

Vorig jaar werd gestart met het actieplan werving en behoud om het grote aantal militaire vacatures te verminderen. De maatregelen voor de korte termijn uit het actieplan hebben meetbaar resultaat opgeleverd. De wervingsbonuskaart leverde bijvoorbeeld 623 sollicitanten op, waarvan het overgrote deel bij de landmacht. Het aantal militaire vacatures is inmiddels teruggelopen naar 7243. De verwachting is dat dit aantal over een half jaar sneller zal teruglopen, aldus defensie.
Categorie:
Tag(s):