zaterdag, 20. juni 2009 - 10:46

Aanvaller van burgemeester van Lith aangehouden

Vrijdagavond om ongeveer kwart over zeven heeft de politie na een zoektocht met behulp van burgers op de Mr. Van Coothstraat een 48-jarige inwoner uit Maren-Kessel aangehouden voor bedreiging van de burgemeester van Lith.

De man wordt er van verdacht dat hij even daarvoor gemaskerd bij de woning van de burgemeester, mevr. S. Haasjes-van den Berg, aan had gebeld. Toen de burgemeester de deur opende wilde de man naar binnen. De burgemeester hield hem tegen.

Op dat moment haalde de man een op een vuurwapen gelijkend voorwerp uit zijn zak en richtte deze op de burgemeester. De burgemeester reageerde kordaat en stapte onder zijn arm door. Ze rende naar de buren en schreeuwde om hulp. De politie kwam snel ter plaatse en stelde een uitgebreid onderzoek in.

De man werd in een sloot aangetroffen en aangehouden. In een maïsveld werden een namaakvuurwapen en kleding aangetroffen. De man is aan het bureau in verzekering gesteld. Het eerste onderzoek wijst erop dat de verdachte het vermoedelijk tegen de man van de burgemeester had gericht in zijn functie als militair die op dat moment niet thuis was. De reden waarom hij dit gedaan heeft is vooralsnog onbekend.
Provincie:
Tag(s):