zondag, 19. april 2009 - 11:42

Aanvaring tussen passagiers-schip en tanker

Nijmegen

Een passagiersschip ongeveer 155 Amerikaanse toeristen aan boord heeft zondag 19 april omstreeks 03.45 uur op de Waal bij Nijmegen een aanvaring gehad met twee andere schepen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Het passagiersschip was kort tevoren vanaf de Waalkade in Nijmegen vertrokken met als bestemming Dordrecht. Net benedenstrooms de invaart van het Maas-Waalkanaal bij Weurt wilde het passagiersschip een eveneens stroomafwaarts varend duwstel aan stuurboord voorbij varen. Tijdens deze manoeuvre kwam het schip echter in aanvaring met een tegemoetkomende tanker. Deze tanker was geladen met 2400 ton vliegtuigbrandstof. Na de aanvaring met de tanker voer het passagiersschip naar bakboord en kwam in aanvaring met het met grind geladen duwstel.

Het passagiersschip is na de aanvaring teruggevaren naar Nijmegen gevaren. Het schip is aan beide kanten zwaar beschadigd maar na grondige inspectie door de Inspectie Verkeer en Waterstaat kreeg het toestemming zijn reis naar Dordrecht te vervolgen.

De tanker raakte door de aanvaring aan zijn stuurboordzijde zwaar beschadigd maar het ladinggedeelte bleef intact. Hij meerde na het ongeval af in de voorhaven van Weurt maar mag zijn reis naar Duisburg voortzetten. Na het lossen van de lading zal hij de schade laten repareren. Het duwstel kon zijn reis ook voortzetten.
Provincie:
Tag(s):