zaterdag, 17. januari 2009 - 22:11

Aanwinsten geven ADO Den Haag kleur

(Elfvoetbal) De nieuwe spelers die ADO Den Haag de afgelopen transferperiode heeft aangetrokken, hebben zaterdag gezorgd voor een mooie wedstrijd tegen Heracles. De bezoekers uit Almelo versjteerden echter het feestje door in de slotfase de gelijkmaker te maken: 2-2.

ADO Den Haag had echter een mazzeltje nodig om het gelijkspel in eigen huis te behouden. In de tweede minuut van de blessuretijd kopte Bas Dost een voorzet van debutant Juha Hakola binnen. De bal werd een decimeter achter de lijn door ADO-doelman Robert Zwinkels weggehaald. De bal was duidelijk achter de lijn, maar de assistent-scheidsrechter gaf aan dat hij had gezien dat de bal niet over de lijn was.

De ernstige fout van de assistent-scheidsrechter zorgde er wel voor dat een terechte uitslag op het bord verscheen. ADO Den Haag was met name in de eerste helft veel beter. In de tweede helft had Heracles, vooral na de 2-2, wat meer overwicht. Het meest opvallend in de wedstrijd was echter het optreden van de aanwinsten van ADO Den Haag.

Timothy Derijck, Danny Buijs en Berry Powel zorgden stuk voor stuk voor de mooiste momenten bij de Hagenaars. Met name in de beginfase leek de chemie tussen de oud-Feyenoorder Buijs en de oud-Groninger Powel bijzonder goed. Soltaini zorgde voor de openingstreffer, maar Heracles kwam via Ricky van den Bergh nog voor rust op 1-1. Na rust bekroonde Derijck zijn goede wedstrijd met een doelpunt, op aangeven van Powel, die daardoor meevierde in de feestelijkheden. Helaas voor ADO maakte Emmanuel Boakye via een steenhard schot de 2-2.

Beide ploegen schieten niet heel veel op met het gelijkspel. Heracles wil eigenlijk wat meer punten pakken om echt afstand te nemen van de onderste ploegen en dat geldt ook voor de Hagenaars. ADO kan uit deze wedstrijd alleen wat meer moed putten door het uitstekende optreden van met name Buijs, Derijck en Powel. Met dit materiaal kunnen de Hagenaars omhoog kijken in plaats van naar de plekken eronder.