donderdag, 13. augustus 2009 - 11:04

Aardappelschieters in beslag genomen

Appingedam

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdag 12 augustus in Appingedam een 24-jarige inwoner van die plaats aangehouden omdat hij een zogenaamde aardappelschieter bij zich had.

Een aardappelschieter ook wel spudgun genaamd is volgens de wet een vuurwapen. Het wapen is in beslag genomen. De man is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Omstreeks 13.45 uur zagen twee agenten van de Waterpolitie ter hoogte van de Groevesluizen aan de Eemskanaal Noordzijde de Appingedammer met een aardappelschieter in zijn handen staan. Op verzoek van de agenten legde de man het wapen op de grond. Bij nader onderzoek bleek dat hij ook een zak met appels en aardappels, enkele bussen met deodorant en haarlak en een aansteker bij zich had. De Appingedammer werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar verklaarde hij tegenover de Waterpolitie dat hij het apparaat zelf gemaakt had en wilde bij het Eemskanaal wilde uitproberen. Zover kwam het echter niet. Het vuurwapen en de munitie zijn inbeslaggenomen.

Aardappelschieters zijn zeker geen speelgoed en kunnen mensen gemakkelijk verwonden of zelfs doden in bepaalde situaties. De gebruikte projectielen kunnen gemakkelijk snelheden van tientallen tot honderden meters per seconde bereiken.

Begin deze maand werden ook jongeren aangehouden nadat zij werden betrapt met een appelkanon.
Provincie:
Tag(s):