dinsdag, 24. februari 2009 - 16:29

Abcoude krijgt derde brug

Abcoude

De gemeente Abcoude mag beginnen met het aanleggen van een derde brug over de Angstel. Dit is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State. De Raad van State heeft de voorziening die was aangevraagd door een groep inwoners van de gemeente Abcoude afgewezen.

Met deze beslissing komt er een einde aan een lange periode van juridisch touwtrekken tussen gemeente Abcoude en de provincie Utrecht en een groep bewoners. De groep bewoners had een voorziening aangevraagd nadat het bestemmingsplan waarin de derde brug vermeld staat, was goedgekeurd door de provincie. In de voorziening was gevraagd om het bouwen te verbieden zolang de beroepsprocedure liep. Nu de Raad van State de voorziening heeft afgewezen kan de bouwvergunning worden verleend en kan de gemeente beginnen met bouwen.

Deze uitspraak zal ook gevolgen hebben voor de volgorde waarin de werkzaamheden die nodig zijn in verband met de herinrichting van het centrum worden verricht. Het aanleggen van de derde brug zal nu prioriteit krijgen boven het opnieuw inrichten van de Hoogstraat. Door eerst de brug aan te leggen zal het namelijk eenvoudiger worden om het verkeer om te leiden. Zo wordt de overlast die de werkzaamheden aan de Hoogstraat opleveren tot het minimum beperkt.
Provincie:
Tag(s):