maandag, 1. juni 2009 - 14:30

Acht aanhoudingen na wapenvondst

Maarssen

De politie heeft zondag 31 mei omstreeks 19.30 uur in Utrecht een man aangehouden voor het bezit van harddrugs. Later die avond werden in Maarssen nog eens zeven mannen aangehouden op verdenking van het overtreden van de Wet Wapens en Munitie.

Agenten zagen omstreeks 19.30 uur een man rijden op de Burgemeester van Tuyllkade in Utrecht maar wisten dat het rijbewijs van de man was ingevorderd. Hij werd aan de kant van de weg gezet. Agenten zagen dat de automobilist snel iets in zijn broeksband stopte. Omdat hij zich niet kon identificeren, werd hij aangehouden. Tijdens het fouilleren bleek de man een tasje met drugs in zijn boxershort te hebben gestopt. In totaal zaten daar meer dan 140 bolletjes in (vermoedelijk cocaïne en heroïne). In de auto van de verdachte werd een mes gevonden.
 
Agenten besloten ook naar de woning van de man, in de wijk Antilopespoor in Maarssen, te gaan om die aan onderzoek te onderwerpen. Vlak voordat ze daar aan kwamen, kregen agenten de melding dat uit die woning,  meerdere wapens waren weggegooid. In de woning waren tientallen personen aanwezig.

De politie besloot daarop de vrouwen en kinderen de woning te laten verlaten. Zeven mannen werden in de woning aangehouden op verdenking van het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. Zij zijn vervoerd naar het cellencomplex en ingesloten voor verhoor. Agenten troffen bij de woning daadwerkelijk meerdere wapens aan. De zaak is in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):