maandag, 15. juni 2009 - 20:35

Acht gevallen van mexicaanse griep in stad Amsterdam

Amsterdam

In de stad waren maandagochtend acht gevallen van Mexicaanse griep bekend. Zondag waren het er nog vier, een normaal verloop, aldus de GGD.
Dit maakt AT5 vandaag bekend.

Een meisje uit groep drie van Het Bovenland in Osdorp werd afgelopen woensdag ziek. Zij werd besmet door haar moeder, die op haar beurt weer besmet zou zijn geraakt door een collega. Het meisje is volgens de GGD na behandeling met een virusremmer al weer aan de beterende hand.

Een ander kind uit dezelfde groep werd zondag ziek. Zij zou in theorie woensdag, de dag dat het zieke meisje nog wel op school was, besmet kunnen zijn. Het kind is getest, en maandagavond moet duidelijk zijn of het Mexicaanse griep is. Volgens de GGD is de kans op besmetting van andere kinderen in groep 3 'zeer klein'. ''Er is intensief contact nodig voor verdere besmetting,'' aldus de brief aan de ouders.

Advies GGD
Volgens een woordvoerder van de GGD is het merendeel van de acht Amsterdamse patiënten in Nederland besmet. Het eerste geval deed zich vorige week zondag voor. Over individuele gevallen doet de gezondheidsdienst geen uitspraken. Geen van de Amsterdamse patiënten ligt in het ziekenhuis. Het advies van de GGD luidt om in geval van ziekteverschijnselen contact op te nemen met de huisarts.
Provincie:
Tag(s):