zaterdag, 7. februari 2009 - 21:59

Acht onderscheidingen tijdens jaarlijkse ‘brandweeravond’

Vledder

Zaterdag is de jaarlijkse bijeenkomst van de vrijwillige brandweer van Westerveld gehouden in hotel-restaurant Brinkzicht te Vledder. Door burgemeester Tryntsje Slagman zijn maar liefst acht brandweermannen onderscheiden op deze feestelijke avond.

Voor 12 ½ jaar dienst bij de post Dwingeloo werden de heren H. Bethlehem, J. Hofman en G. de Weerd onderscheiden. Eveneens voor 12 ½ jaar dienst, maar dan bij de post Vledder werd de heer R. Pannenborg onderscheiden. Voor 20 jaar dienst bij de post Dwingeloo werd de heer J. Weenink onderscheiden. Voor maar liefst 30 jaar actieve dienst werden onderscheiden: de heer B. de Ruiter van post Vledder en de heren A. Biemolt en D. Buiter van post Diever.

De mannen die in het afgelopen jaar gestopt zijn, werden uiteraard niet vergeten op de brandweeravond: de heren M. Haveman uit Vledder na 31 dienstjaren, K. Kuiper uit Dwingeloo na 7 jaar en E. Tiemens na bijna 14 jaar.

Ook was er aandacht voor de mensen die bevorderd waren; de heren G.J. Tuize, O. Grit, R. Lubbers, G. Nijsingh en mevrouw. G. Mulder tot brandwacht en de heer I. Rittersma tot brandmeester.

Tenslotte de ‘geslaagden’: de heer J. de Vries slaagde in het afgelopen jaar als instructeur algemeen en de heer R. Lemmen voor pompbediener. Tot brandweerchauffeur slaagden de heren H. Broekhuizen, Y. de Boer, G. de Groot, M.K. Gol, H. Bethlehem, T.J. Wiechers, G. Timmer, A. Vosseberg en E. Bos.

Brandweer Westerveld is in 2008 maar liefst 219 keer gealarmeerd, waarvan 133 keer voor een brandmelding en 83 keer voor hulp- en of dienstverlening.
Provincie:
Tag(s):