zondag, 17. mei 2009 - 11:31

Acht personen aangehouden tijdens grote controle op A73

Venray

Bij een uitgebreide Crimecontrole op de A73 ter hoogte van Venray zijn in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 mei door de politie in totaal acht aanhoudingen verricht en 250 boetes uitgeschreven. De controle duurde van 21.30 uur tot 05.00 uur en vond plaats ter hoogte van de tankstations De Romeinse Put en De Wuust. Alle verkeer in noordelijke en zuidelijke richting werd gecontroleerd, zo meldt de politie Limburg-Noord.

Alle voertuigen en inzittenden werden onder meer gecontroleerd op openstaande boetes en belastingen, gestolen voertuigen, gestolen goederen, het gebruik van alcohol en de aanwezigheid van drugs. Daarnaast werd er ook gecontroleerd op het dragen van de gordel, deugdelijke verlichting en voertuigtechnische mankementen. Een speciaal afgerichte speurhond werd ingezet om verdovende middelen op te sporen. De controle is uitgevoerd door de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), Veilig Verkeer Nederland (VVN), het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), het Verkeershandhavingsteam, de Parketpolitie, de Vreemdelingenpolitie, het Openbaar Ministerie en een speurhondengeleider. In totaal werden ongeveer 115 medewerkers ingezet.

Van 2 bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd wegens overschrijding van de maximumsnelheid met ruim 60 km/u. Verder zijn 11 mensen proces-verbaal aangezegd in verband met het rijden onder invloed van alcohol. Bij een van deze bestuurders is een bloedproef afgenomen omdat het vermoeden bestond dat deze bestuurder een rijtuig bestuurde na drugsgebruik.

De belastingdienst heeft op 22 voertuigen beslag gelegd waarvan er 14 zijn afgesleept. De hoogste openstaande belastingschuld betrof 70.000 euro. Er zijn 18 personen staande gehouden welke nog openstaande boetes hadden. Hiervoor werd een totaal bedrag van 2600 euro geind. Tevens is er 3 keer een kleine gebruikershoeveelheid drugs inbeslag genomen.
Provincie:
Tag(s):