maandag, 11. mei 2009 - 7:32

Acht woningen ontruimd bij brand in portiek

Den Haag

Bij een brand in een portiek aan de Riddersdreef in Den Haag zijn in de nacht van zondag op maandag uit voorzorg acht woningen ontruimd. Tien bewoners zijn ter plaatste door de ambulancedienst gecontroleerd op rookvergiftiging, een van hen is vervoerd naar een ziekenhuis.

Vannacht omstreeks kwart voor twee kreeg de alarmcentrale van de brandweer een melding van een brand in een portiek aan de Riddersdreef in Den Haag. De brand werd gemeld door een voorbijganger. Bij aankomst trof de brandweer een brandende koelkast aan in de kelderruimte.

Door de zware rookontwikkeling konden de bewoners van de acht woningen hun woning niet meer verlaten via het portiek. De brandweer heeft met een hoogwerker drie mensen van hun balkon gehaald, de overige bewoners zijn op advies van de brandweer op hun balkons gebleven. Tien personen zijn door de ambulancedienst nagekeken op verschijnselen van rookvergiftging. Één bewoonster is uit voorzorg naar een ziekenhuis vervoerd. Nadat de woningen waren gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide konden de overigen bewoners weer terugkeren naar hun woning.

In het portiek is door de brand zware rook- en roetschade ontstaan. Door de brandweer is de stichting Salvage ingeschakeld voor de afhandeling van de schade.
Provincie:
Tag(s):