zondag, 10. mei 2009 - 13:22

Achtergevel uit woning geblazen

Groningen

Van een bovenwoning aan de Fossemaheerd in Groningen is zondagmiddag door een explosie een deel van de achtergevel compleet weggeblazen. 'De gevel is ruim een meter naar buiten verplaatst en bleef gedeeltelijk hangen op het balkon van de woning', meldt een woordvoerder van de Hulpverleningsdienst Groningen zondagmiddag.

Er werden naast de brandweer direct twee ambulances en een mobiel medisch team naar de onheilsplek gestuurd omdat men in eerste instantie vreesde dat de bewoners nog in de woning waren maar die bleken gelukkig niet thuis. Door de explosie ontstond er ook een brand.

Juist toen de brandweer met 2 man naar binnen wilde gaan om daar te blussen werden zij opgeschrikt door een tweede explosie. Deze bleek gelukkig niet zo heftig als de eerste. De brandweer heeft de brand daarna snel gedoofd.

De bovenwoning en de direct daaronder gelegen woning zijn onbewoonbaar verklaard. De schade aan de naastgelegen woningen zal ook nog moeten worden vastgesteld maar de bewoners hiervan kunnen in hun woning blijven.

Er zijn bij de explosie en de brand geen gewonden gevallen. Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend. Een onderzoek zal daarover meer duidelijkheid moeten geven.
Provincie:
Tag(s):