dinsdag, 6. januari 2009 - 20:29

Achtervolging eindigt in Amsterdam, twee verdachten aangehouden

Almere

In Weesp is maandagmiddag rond 13.00 uur een gestolen auto betrokken geraakt bij een aanrijding op de Wilgengriend in Almere.

Getuigen zagen rond 13.00 uur dat de bestuurder van een auto op de Wilgengriend tegen een geparkeerde bus aan reed. Toen hij na de aanrijding gewoon doorreed, noteerden de getuigen het kenteken van de auto en alarmeerden zij de politie.

Na controle van het kenteken in de politiesystemen bleek dat het voertuig eerder in Weesp was gestolen. Agenten zagen kort na de aanrijding het gestolen voertuig, met daarin drie personen, op de A6 rijden. Door twee politievoertuigen werd daarop de achtervolging ingezet.

De bestuurder van het gestolen voertuig negeerde echter het stopteken en probeerde te ontkomen. De rit eindigde uiteindelijk in Amsterdam, IJburg. Daar stapten de drie mannen uit de auto en gingen er vandoor.

Twee Almeerders, van 16 en 17 jaar, konden direct worden aangehouden. Na de derde inzittende is tevergeefs gezocht. Omdat de auto waarin de drie mannen reden in Weesp gestolen is, werden de twee aangehouden verdachten overgedragen aan de politie Gooi en Vechtstreek.
Provincie:
Tag(s):