maandag, 17. augustus 2009 - 10:54

Achtervolging eindigt tegen lantaarnpaal

Beneden-Leeuwen

Zondagavond zijn een 28-jarige man uit Beneden-Leeuwen en een 23-jarige man uit Tiel aangehouden na een wilde achtervolging door het land van Maas en Waal.

Agenten kregen melding van een aanrijding op de Schaarsdijkweg in Tiel ter hoogte van het viaduct. De agenten troffen er een auto aan met forse schade aan de achterzijde. Op de bestuurdersstoel zat de 23-jarige man uit Tiel.

Hij vertelde dat hij vanaf Beneden-Leeuwen door de 28-jarige Leeuwenaar achterna was gezeten. Dit ging met hoge snelheden gepaard. Op de Schaarsdijkweg in Tiel raakte de 23-jarige Tielenaar door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste met de achterzijde tegen een lantaarnpaal aan.

Vervolgens is de 23-jarige bestuurder uit Tiel zijn auto uitgevlucht omdat hij bang was voor zijn achtervolger. Een omstander is de Tielenaar achterna gerend en bracht hem terug naar zijn auto in afwachting van de politie.

De 23-jarige Tielenaar werd toen hij weer had plaatsgenomen in zijn auto niet lekker en klaagde over zijn buik. De Tielenaar werd overgebracht naar het Rivierenlandziekenhuis in Tiel. De 28-jarige man die inmiddels was vertrokken, werd later in zijn woning in Beneden-Leeuwen aangehouden.

Wat de aanleiding is geweest voor de achtervolging zal onderzoek moeten uitwijzen. De politie heeft van beide partijen het rijbewijs ingevorderd en de autos werden in beslag genomen. De afdeling Verkeersongevallen analyse (VOA) is gisterenavond gestart met het technisch onderzoek. Vandaag zal dit onderzoek worden voortgezet.
Provincie:
Tag(s):