vrijdag, 30. januari 2009 - 15:38

Achttien maanden gevangenisstraf voor drogeren vrouw

Utrecht

Een 48-jarige man is vrijdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf voor het drogeren van een jonge vrouw. De rechtbank achtte bewezen dat de man de vrouw een grote hoeveelheid slaapmiddel heeft laten opdrinken, dat was opgelost in een glas sinaasappelsap.

De man werd veroordeeld voor mishandeling met voorbedachte raad. Hij moet ook duizend euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.De rechtbank sprak hem vrij van poging tot moord of doodslag.

De rechtbank achtte het uitgesloten dat de vrouw zelf, of iemand anders dan de verdachte het slaapmiddel had toegediend, zoals de verdediging had betoogd.

De verdachte heeft verklaard dat hij het slachtoffer op de grond had zien liggen, na het drinken van het sap. Hij heeft de vrouw de trap op geholpen en haar telefoon naar boven gebracht. De man heeft verder verklaard dat hij vervolgens is weggegaan omdat hij zich niet fijn voelde met haar alleen in een woning. De vrouw belde vervolgens haar tante, die haar zwaar gedrogeerd aantrof.

Volgens de rechtbank heeft verdachte met voorbedachten rade een grote dosis slaapmiddel aan het slachtoffer toegediend. ,,Het is een gelukkige omstandigheid dat de slaaptabletten geen ander ernstiger effect hebben gesorteerd dan thans het geval is geweest'', aldus de rechtbank.

De rechtbank legde een lagere straf op dan de twee jaar gevangenisstraf die de officier van justitie had geëist, omdat de verdachte nog nooit eerder veroordeeld was.
Provincie:
Tag(s):