dinsdag, 24. maart 2009 - 9:00

Actie MAD4KiKa een succes

De actie MAD4KiKa zit er op en de dj's en andere initiatiefnemers kunnen terug kijken op een meer dan succesvol verlopen actie. Om iets over 18.00 uur opende loco-burgemeester Geert van Klinken maandag symbolisch het huis en liet hij de drie dj's Henk van der Ploeg, Robin Donderwinkel en Yannick Hilger uit het huis.

Vervolgens overhandigde Rabobankdirecteur Rudie van Dam de cheque aan de dj's waarop stond te lezen wat het bedrag is dat zij tot dusver hebben weten in te zamelen: 35.700 euro. Deze opbrengst komt ten goede aan de stichting Kinderen Kankervrij.

De drie dj's vertoefden bijna 100 uur zonder voedsel (enkel vruchtensap nuttigden zij) in het huis. Zij maakte radioprogramma's waarbij de luisteraars, tegen betaling, de muziekkeus konden bepalen. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt. Maar ook de vele vrijwilligersacties die de afgelopen dagen zijn gehouden voor het goede doel, hebben een forse bijdrage geleverd aan het behaalde resultaat. Evenals de vele sponsoren en donateurs. De organisatie bedankt dan ook iedereen - mede namens de stichting Kinderen Kankervrij - voor hun hulp en financiële of morele ondersteuning.

Op de website www.mad4kika.nl kunt u de komende tijd de actie nog rustig even 'nalezen' of 'naluisteren'. Zo treft u daar een uitgebreid foto-archief aan en zijn er video-opnames te zien van acties die vrijwilligers, wijkra-den, scholen en anderen de afgelopen dagen op touw hebben gezet. En heeft u nog geen donatie over ge-maakt op bankrekeningnummer 1491.37.958 ten name van MAD4KiKa? Dan kunt u dat nu alsnog doen. De komende dagen en weken blijft de bankrekening nog even open.

Het is de verwachting dat het bedrag de komende tijd nog wat zal oplopen. Zo worden er in de komende dagen nog enkele acties gehouden, waarvan bekend is gemaakt dat deze worden gedoneerd aan Mad4kika. Daar-naast gaan de drie dj's de komende drie weken op vrijdagavond een extra MAD4kika-uitzending verzorgen, waarin zij terug kijken op de hoogtepunten van het evenement en ook nog een groot aantal verzoekplaatjes zullen draaien die zijn de afgelopen vier dagen zijn aangevraagd. De uitzendingen zijn te volgen via www.veluwezoomfm.nl en via etherfrequentie 107.5 fm.
Provincie:
Tag(s):