maandag, 6. april 2009 - 7:27

Actiedag tegen Agressie en Geweld

Amsterdam

De VNG organiseert samen met de vakbonden op maandag 6 april een landelijke actiedag tegen Agressie en Geweld. In vele gemeentehuizen in het land staan gemeentebestuurders om 12.00 uur stil bij de agressie en geweld tegen dienstverleners.

Dit doen ze om aan te geven dat die agressie niet normaal is en nooit geaccepteerd mag worden.

Om 12.00 uur staan in 19 gemeenten zowel werknemers als werkgevers in de publieke sector symbolisch stil bij agressie en geweld op de werkvloer. Op die locaties vinden activiteiten plaats, vaak in samenwerking met politie en brandweer. Ook zullen er geluidsprotesten plaatsvinden zoals claxonneren om hun ongenoegen te uiten.

Meld geweld
Gemeenten zien dat er nog steeds veel te winnen is in de bestrijding van agressie en geweld. Uit gemeentelijke monitors blijkt namelijk dat 55% van de medewerkers bij gemeenten geweld nog niet meldt. Melden is cruciaal, want alleen dan kan het geweld worden aangepakt.

Doel van de actiedag
De bedoeling van de dag is dan ook dat gemeenten met de medewerkers in gesprek gaan over ervaringen en verbeterpunten en hen oproepen om elk incident te melden. Bovendien wil de actiedag richting de samenleving duidelijk maken dat geweld tegen medewerkers in de publieke sector onacceptabel is.
Provincie:
Tag(s):