zondag, 9. augustus 2009 - 18:47

ADO Den Haag geeft zege uit handen in Venlo

(Elfvoetbal) Lange tijd leek ADO Den Haag zondagmiddag op de tweede overwinning ooit in Venlo af te stevenen. Tijdens het Haags kwartiertje ging het echter mis voor de bezoekers. Keisuke Honda zorgde met een discutabele kopgoal voor de 2-2 en behalve twee punten verloor ADO ook Ricky van den Bergh met een rode kaart.

De ploeg van Raymond Atteveld verzuimde het duel in het begin van de tweede helft bij een 1-2 stand op slot te gooien. Van den Bergh raakte uit een vrije trap de lat en ook een grote kopkans, op aangeven van Wesley Verhoek, trof geen doel. In de slotfase kwam ADO zelfs met negen man te staan, want naast Van den Bergh kreeg ook Karim Soltani rood. VVV kon tegen negen Hagenaars alsnog een punt uit het vuur slepen.

Het was Verhoek die de ADO al in de zevende minuut in het zadel hielp. Een inzet van Berry Powel belandde voor de voeten van de buitenspeler, die niet aarzelde en zijn inzet via het been van Patrick Paauwe binnen zag vliegen. De ploeg uit de Residentie liet daarna de thuisclub nog nadrukkelijker het spel maken. De overtuiging zoals een week eerder tegen PSV in het spel van de Limburgers ontbrak echter. En als er al een kans was, stond de in het Haagse-doel debuterende Barry Ditewig op zijn post.

Na een klein half uur verdubbelde de Hagenaars zelfs de score. Leidsman Richard Liesveld kon niets anders doen dan naar de stip wijzen toen Sandro Calabro de bal voor de inlopende Timothy Derijck met de hand wegtikte. Ricky van den Bergh benutte deze buitenkans feilloos en stuurde Dennis Gentenaar naar de verkeerde hoek. De thuisclub leek hierna enigzins wakker geschud te worden. De tot dat moment onzichtbare Keisuke Honda toonde, onder het toeziend oog van zes Premier League clubs, zijn klasse door vanaf dik twintig meter met een streep Ditewig volstrekt kansloos te laten.
Categorie:
Tag(s):