zondag, 25. januari 2009 - 17:45

ADO onverdiend naar winst in Volendam

(Elfvoetbal) ADO Den Haag heeft, in een uitermate zwakke wedstrijd, de uitwedstrijd tegen FC Volendam met 0-1 gewonnen. Door een doelpunt in de 76ste minuut van Danny Buijs neemt de ploeg van trainer André Wetzel afstand van de onderste regionen.

De Hagenaars namen onverdiend de drie punten mee naar huis, want dit duel verdiende absoluut geen winnaar. Beide teams konden niet laten zien waarom ze in de Eredivisie thuishoren. Angst, gebrek aan zelfvertrouwen en geen initatief tonen; dat waren de slechte raadgevers deze voetbalmiddag.

Vooral de eerste helft was een parodie op een Eredivisie-duel. In de wetenschap dat het een zespuntenduel was, lieten beide elftallen het initiatief aan elkaar over. Dit resulteerde in amper mogelijkheden, geen mooie aanvallen, een hoop balverlies en alles wat er nog meer bij een slechte wedstrijd komt kijken.

Zeker FC Volendam mag zich dit toch wel aanrekenen. Dit zijn de wedstrijden die ze moeten winnen om aansluiting te krijgen met de andere degradatiekandidaten, maar zonder enige aanvalsdrang zal lijfsbehoud een utopie blijven. De eerste kans was ook pas in welgeteld de 44ste minuut te noteren. Een lange bal van Dominique van Dijk belandde bij Melvin Platje, maar de blonde rechterspits kopte de bal een metertje naast.

Ook na rust was het bepaalt geen hoogwaardig schouwspel wat Volendam en ADO Den Haag op de mat wisten te leggen. Opnieuw weinig initaitieven om eens ten aanval te trekken en daarbij het matige technische vermogen van de voetballers, maakte deze pot voetbal tot een vervelend voetbalmiddag. Het leek ook lang af te stevenen op een terechte 0-0, totdat Buijs zowaar wist te scoren. De ingevallen Lex Immers wist de bal slim af te leggen op de rand van het strafschopgebied, waar de oud-speler van Feyenoord de bal keurig in de verre hoek binnenschoot: 0-1.

Een onterechte voorsprong voor de geelgroene formatie van André Wetzel -- die geschorst op de tribune zat -- want ook de Hagenaars konden niet laten zien waarom zij volgend jaar op het hoogste niveau mogen acteren. Edoch, de voorsprong was een feit en ondanks een waar slotoffensiefje van de Volendammers keerden ze zowaar huiswaarts met drie punten.

Door de nederlaag blijft FC Volendam laatste, met vier punten achterstand op Roda JC. ADO Den Haag blijft veertiende staan, met maar één punt achterstand op Feyenoord.
Categorie:
Tag(s):