In de regio Rotterdam Rijnmond wordt ongeveer 50 keer per maand door de politie een slachtoffer gereanimeerd. Uit onderzoek blijkt dat reanimatie binnen zes minuten het meest kansrijk is. AED is hierbij een hulpmiddel dat in steeds meer publieke ruimtes en in bedrijven een plek krijgt.
Het uitrusten van de Directe hulpverleningsvoertuigen van de politie past bij de hulpverleningstaak die de politie 24 uur, 7 dagen per week uitvoert. De toepassing van de AED is geen medische handeling, maar het verlenen van hulp in noodsituaties, zolang de medische zorg nog niet is gearriveerd. Daar de politie in de praktijk vaak als eerste ter plaatse is worden kostbare, levensreddende, minuten gewonnen.
De invoering van AED is een uitbreiding van de hulpverleningsmogelijkheden die de politie al had. De voertuigen zijn in de loop der jaren steeds beter uitgerust met materiaal om de burger bij te staan in uiteenlopende noodsituaties. Ook voor het vergroten van de heterdaadkracht zijn verschillende nieuwe technieken aan boord.
woensdag, 13. mei 2009 - 10:07
AED op politieauto's Rotterdam-Rijnmond
Rotterdam
Komende twee maanden zullen alle politievoertuigen van het korps Rotterdam Rijnmond die worden ingezet voor 112-meldingen (Directe Hulpverlening), worden uitgerust met Automatische Externe Defibrillatoren. Dit in navolging van het landelijke beleid om alle noodhulpvoertuigen van de politie van AED apparatuur te voorzien.
Provincie:
Tag(s):