maandag, 23. maart 2009 - 21:14

�Fietspad Kanaal A moet terug�

Emmercompascuum

De fractie van Burgerbelangen Gemeente Emmen heeft opgetogen gereageerd over het onderzoek naar de verkeersveiligheid aan Kanaal A in Emmer compascuum. De gemeente Emmen heeft jarenlang nagelaten onderhoud te plegen aan de fietspaden op Kanaal A met als resultaat dat er één fietspad is weggehaald. Dit leidde destijds tot commotie bij de burgers. BGE heeft in 2006 een motie ingediend waarin de verkeersveiligheid onderzocht diende te worden.

Raadslid Wim Halm van BGE ziet met de evaluatie zijn vermoedens bevestigd. “BGE heeft al jaren gezegd dat de verkeersveiligheid door het weghalen van het fietspad verminderd is.

� In het rapport evaluatie herinrichting Emmer-Erfscheidenveen waarin de verkeersveiligheid is onderzocht, kent enkele opmerkelijk conclusies. Maar liefst 93% van de respondenten vindt dat het fietsen langs Kanaal A gevaarlijker is geworden doordat er een eenzijdig fietspad is gerealiseerd. Belangrijke redenen hiervoor zijn dat het fietspad te smal en te druk is en er geen rekening wordt gehouden met tegenliggers. De algemene indruk is dat 84% van de respondenten niet tevreden zijn over de herinrichting. Belangrijke reden hiervoor is dat de situatie onveiliger en gevaarlijker is geworden en dat er nog maar één fietspad is.

BGE heeft in 2006 al gepleit dat er een tweede fietspad terug moet komen. De fractie vindt dat dit rapport aantoont dat de burgers niet tevreden zijn en de verkeersveiligheid verbeterd moet worden. Halm: “Wij zullen onze uiterste best doen om te zorgen dat Kanaal A haar fietspad terug krijgt.�
Provincie:
Tag(s):