zaterdag, 18. april 2009 - 23:18

“Het kan anders!� tijdens Schoonwatermiddag

Tijdens de Schoonwatermiddag zaterdag bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in 2e Exloërmond heeft wethouder Tammo Meedendorp van de gemeente Borger-Odoorn officieel het startsein gegeven van de campagne “Het kan anders!�. De wethouder deed dit door de folder chemische onkruidbestrijding "Het kan anders!" te overhandigen aan Harrie Prins van waterschap Hunze en Aa’s en Roel van der Veen van waterschap Velt en Vecht.

In de folder staan alternatieven voor chemische onkruidbestrijding en ook wat de gemeente zelf doet om het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen tot een minimum te beperken. De intentie bestaat zelfs om er helemaal mee te stoppen. De gemeente Borger-Odoorn treedt samen met de waterschappen Hunze en Aa’s en Velt en Vecht actief naar buiten als het gaat om de omgang met chemische bestrijdingsmiddelen. “We hebben invloed op de kwaliteit van water en dat willen we onze inwoners graag meegeven, vandaar de campagne chemische onkruidbestrijding “Het kan anders!� aldus de wethouder.

Tijdens de druk bezochte schoonwatermiddag werd het publiek rondgeleid op de rioolwaterzuiveringsinstallatie waar gemiddeld 120.000 liter afvalwater per uur vanuit Exloo, Valthermond en 1e en 2e Exloërmond binnen komt.
Provincie:
Tag(s):