woensdag, 17. juni 2009 - 21:47

‘Vliegangstweekend’ bij de Aviodrome

Lelystad

Voor mensen die er elk jaar weer moeite mee hebben om in een vliegtuig te stappen organiseert de Aviodrome, in samenwerking met Stichting VALK, een ‘vliegangstweekend’. Op 20 en 21 juni is bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome de Jumbojet beschikbaar voor workshops over vliegangst.

Het is dit jaar honderd jaar geleden dat er voor het eerst boven Nederland werd gevlogen in een gemotoriseerd vliegtuig. In de afgelopen eeuw is er veel veranderd en is vliegen heel gewoon geworden. Desondanks zijn er nog steeds ruim drie miljoen Nederlanders die een vorm van vliegangst hebben. Vaak wordt dit veroorzaakt door claustrofobie of hoogtevrees. Op zaterdag 20 en zondag 21 juni worden er bij de Aviodrome door de Stichting VALK gratis workshops aangeboden voor mensen met vliegangst of voor mensen die meer over vliegangst willen weten.

Het ‘vliegangstprogramma’ bij het familie-luchtvaartpark in Lelystad begint om 11.30 en is op beide dagen identiek. Er worden o.a. workshops gegeven in de Boeing 747 Jumbojet bij de Aviodrome. Hier demonstreert een therapeut bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen, zodat mensen zelfstandig rustiger kunnen zijn tijdens het vliegen.

De Stichting VALK is mede opgericht door de KLM en de Universiteit Leiden. In de afgelopen jaren is aangetoond dat de trainingen van Stichting VALK mensen definitief van hun vliegangst af kunnen helpen. Tijdens dit vliegangstweekend worden er korte informatieve workshops gegeven. Uitvoerige trainingen zijn het hele jaar te volgen bij de stichting VALK.
Alle betalende bezoekers van het Nationaal Luchtvaart–Themapark Aviodrome kunnen op beide dagen gratis aan het vliegangstprogramma deelnemen. Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376; 25. ct. p. min) of via de website www.aviodrome.nl.
Provincie:
Tag(s):