dinsdag, 17. maart 2009 - 18:47

Afsluiting schoonmaakdag Wild Beheer Eenheid Aalten

Aalten

Op zaterdag 21 maart om 12.00 uur zal wethouder Johan Teeuwsen de schoonmaakdag van de Wild Beheer Eenheid Aalten afsluiten. De Wild Beheer Eenheid Aalten houdt al zo’n 25 jaar op de derde zaterdag in maart, samen met scholieren uit de buurtschappen, een jaarlijkse schoonmaakdag van het buitengebied.

Om 12.00 uur wordt al het verzamelde vuilnis bijeen gebracht bij cafe ’t Noorden in Aalten waarna de schoonmaakdag wordt afgesloten met een toespraak van wethouder Teeuwsen en een kop erwtensoep.

Het grootste gedeelte van de Nederlandse jagers is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (K.N.J.V.). Zij houden al zo’n 25 jaar op de derde zaterdag in maart een jaarlijkse schoonmaakdag van het buitengebied. Dit jaar is dat zaterdag 21 Maart (Landelijke Opschoondag). Wat destijds door jagers/wildbeheer in gang is gezet is de laatste jaren door veel verenigingen en buurtschappen over genomen.

De jagers gaan zaterdag 21 maart weer aan de slag en ze krijgen daarbij hulp van de scholen uit de buurtschappen .

Om 12.00 uur wordt alles bijeen gebracht bij cafe ’t Noorden in Aalten en daar gestort in een container die al jaren kosteloos ter beschikking wordt gesteld door de Fa.Roumaat. De stortkosten worden betaald door de gemeente.

Deze morgen wordt dan afgesloten met een toespraak van wethouder J.Teeuwsen en met een stevige kop erwtensoep voor het gedane werk.
Provincie:
Tag(s):