maandag, 16. februari 2009 - 10:44

Afsluiting vierde International Polar Year in Nederland

Middelburg

Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima bezoeken vrijdagmiddag 6 maart in het Abdijcomplex in Middelburg het slotevenement van het vierde International Polar Year (IPY) in Nederland. ‘Poolbelevenis 2009’ wordt georganiseerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Het driedaagse slotevenement geeft een beeld van het leven in de poolgebieden en het Nederlandse poolonderzoek. De Prins en Prinses maken tijdens hun bezoek een rondgang langs verschillende onderdelen, waarbij poolonderzoekers hun werk en ervaringen toelichten. Voorafgaand vinden toespraken plaats van prof. dr. Jos Engelen, voorzitter NWO, en prof. dr. Hans Oerlemans, onderzoeker aan de Universiteit Utrecht op het gebied van de Groenlandse en Antarctische ijskappen.

In het kader van het International Polar Year (2007-2008) is het Koninklijk Huis betrokken geweest bij een aantal activiteiten. Hare Majesteit de Koningin woonde in maart 2007 in Leeuwarden de start van het IPY bij. Verschillende leden van het Koninklijk Huis zijn in oktober 2008 aanwezig geweest bij een symposium in Paleis Noordeinde over dit onderwerp. De Prins van Oranje en Prinses Máxima brachten onlangs op uitnodiging van NWO een bezoek aan Antarctica.
Provincie:
Tag(s):