zaterdag, 30. mei 2009 - 15:03

Aftellen begonnen voor Senior Games 2009

Goes

Over exact 100 dagen start in de Zeeland de Senior Games 2009. Van 7 t/m 12 september 2009 vindt de eerste Europese editie van dit internationale sportevenement voor 50-plusssers plaats.

Inmiddels hebben rond de 1.500 deelnemers zich aangemeld voor de 22 sporten uit het hoofdprogramma van de Senior Games 2009. De oudste deelnemer die zich tot nu toe heeft aangemeld is de 100-jarige Amerikaan Roger Gentilhomme. In september strijdt hij om het Senior Games kampioenschap bij zowel tennis als bowlen.

Ook diverse (voormalige) Nationale, Europese en Wereldkampioenen hebben zich inmiddels ingeschreven voor de Senior Games. Zo ook voormalig Olympisch deelnemer, Wereldkampioen en meervoudig Europees kampioen triathlon en duathlon, Rob Barel. De 51-jarige triatleet heeft zich naast het onderdeel triathlon ook ingeschreven voor de onderdelen mountainbike, atletiek en zwemmen. Rob Barel:,,Het lijkt me hartstikke leuk om mee te doen en zo het Olympisch gevoel van Sydney nog eens te benaderen."

Vier maanden voor de start van de Senior Games kan de organisatie rekenen op deelname van sporters uit minimaal 23 verschillende landen. Behalve uit Nederland doen er Europese sporters mee uit België, Duitsland, Groot-Brittannië, Zwitserland, Spanje, Oostenrijk, Italië, Noorwegen, Rusland, Turkije, Zweden, Denemarken, Portugal, Slovenië, Estland, Finland en Hongarije. Daarnaast komen er deelnemers uit de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, Israel en Oezbekistan.


Naar verwachting gaan maar liefst 3000 sporters van vijftig jaar en ouder in Europees verband de sportieve strijd aan met elkaar voor de hoogst haalbare prestatie.
Categorie:
Tag(s):