dinsdag, 17. februari 2009 - 18:57

Agent aangereden door automobilist

Den Haag

Een agent van Politie Haaglanden werd maandag 16 februari zelf aangereden toen hij voor de behandeling van een aanrijding met een voetganger op de kruising van de Vaillantlaan met de Hoefkade stond.

Omstreeks 18.15 uur werd een 54-jarige Hagenaar aangereden toen hij, ondanks het voor hem rode verkeerslicht, rennend de Hoefkade overstak. Een 32-jarige Hagenaar sloeg op dat moment met zijn auto vanaf de Vaillantlaan de Hoefkade op en kon de door rood rennende voetganger niet meer ontwijken. De voetganger liep door zijn val een lichte hoofdwond op en werd naar het ziekenhuis vervoerd voor onderzoek.

Op het moment dat de ambulance klaar was voor vertrek naar het ziekenhuis, gaf één van de agenten een stopteken om de ambulance de vrije doorgang te verlenen. Een 27-jarige Hagenaar die met zijn auto vanaf de Vaillantlaan de Hoefkade op wilde rijden, negeerde het stopteken en reed de agent aan. De bestuurder werd aangehouden en naar het bureau gebracht voor verhoor. De agent werd met pijnlijke benen naar het ziekenhuis vervoerd voor controle.
Provincie:
Tag(s):