zondag, 29. maart 2009 - 17:13

Agent besprongen

Tiel

Vrijdagavond rond half 8 werd een personenauto op een parkeerplaats aan de Kerkstraat in Tiel gecontroleerd. Agenten controleerden de personen rond de auto omdat zij vermoedden dat er gedeald werd.Tijdens deze controle kregen de surveillerende agenten weinig medewerking van de bestuurder en mannen die erbij stonden. Drie van hen bleken broers van elkaar te zijn.

Tijdens de controle werden de agenten beledigd nadat ze een bekeuring uitschreven voor verkeerd parkeren. De agenten wilden daarop één van de jonge mannen aanhouden maar die ging er vandoor. Bij de Markt in Tiel werd de jonge man door een agent ingehaald en aangehouden. Er ontstond een worsteling en de tweede agent schoot te hulp. Hierop werd de agent die de man had aangehouden door één van de twee broers van de jonge man besprongen. De agent raakte hierbij gewond.

De jonge man, een 20-jarige man uit Geldermalsen, werd geboeid en naar het politiebureau in Tiel gebracht. Zijn toegesnelde broer wist te ontkomen. De bestuurder, een 18-jarige jongen uit Geldermalsen, werd kort daarna aangehouden. De toegesnelde broer van 21 jaar meldde zich op verzoek van de politie even later op het politiebureau waar hij ook werd aangehouden.

De 21- en 20-jarige broers uit Geldermalsen zijn in verzekering gesteld. De 18-jarige jongen kon even later naar huis. Beide politieagenten hebben aangifte gedaan van het geweld en de beledigingen.

Deze geweldplegingen en beledigingen tegen de agenten worden expliciet meegenomen in het proces verbaal tegen de broers.
Provincie:
Tag(s):