vrijdag, 9. januari 2009 - 9:52

Agent enkele meters meegesleurd door auto

Noordwijkerhout

Een agent van het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden is donderdagmorgen 8 januari gewond geraakt tijdens een verkeerscontrole op de Provincialeweg N206.

Politiemedewerkers hadden een 49 jarige automobilist uit Rijnsburg staande gehouden vanwege het niet dragen van de gordel en vroegen hem om een rijbewijs. De bestuurder had echter geen rijbewijs of een ander identiteitsbewijs bij zich. De bestuurder werd in de gelegenheid gesteld om het rijbewijs thuis op te halen en het te komen laten zien. Hier wilde hij niet aan meewerken.

Toen agenten hem wilden aanhouden, reed hij weg. Een agent van het team werd door de auto over een afstand meegevoerd. De bestuurder is hierop gestopt en aangehouden. De agent werd overgebracht naar het LUMC waar onder meer een gekneusde heup werd geconstateerd. De agent is inmiddels weer thuis. De recherche en verkeersondersteuning van politiekorps Haaglanden doet onderzoek naar het ongeval. De Rijnsburger is in verzekering gesteld en wordt voorgeleid aan justitie.
Provincie:
Tag(s):