donderdag, 14. mei 2009 - 16:16

Agent gewond na achtervolging

Venlo

Een agent van politie in Venlo is in de nacht van woensdag op donderdag lichtgewond geraakt toen een auto achterop een auto reed waar de agent in zat. Aanleiding voor het incident was een actie van het straatteam van Hektor waarbij een achtervolging werd ingezet, zo meldt de politie Limburg-Noord.

Mensen van het Hektorteam constateerden een verdachte situatie met twee auto's op de Kaldenkerkerweg. Na een observatie werden de twee auto's op de Krefeldseweg gedwongen te stoppen. Terwijl een agent het portier van een van de verdachte auto's openhield, gaf de auto gas. De agent kon nog net aan de kant springen. De bestuurder, een 35-jarige man uit Hamburg, werd aangehouden. De tweede verdachte auto vluchtte en de achtervolging werd ingezet. Daarbij probeerde de automobilist tot twee keer toe de politieauto van de weg te drukken. Uiteindelijk lukte het een politieauto om voor de verdachte auto te komen en hem tot stilstand te brengen, waarop de auto achterop de politieauto botste. Daarbij liep een van de agenten rugletsel op. Hij is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Bestuurder en inzittende, een 25-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 37-jarige man uit Hamburg zijn aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):