maandag, 9. maart 2009 - 21:34

Agent redt collega van agressief achteruitrijdende automobilist

Den Bosch

Een 37-jarige man uit Rosmalen is op maandagmorgen omstreeks 09.30 uur met veel verzet aangehouden op de Oude Baan in Rosmalen ter zake poging tot doodslag en mishandeling van twee agenten. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De agenten zagen dat de man op de Graafsebaan in zijn auto reed terwijl ze vermoedden dat hij aan het bellen was met een telefoon in zijn hand. Ze gaven de man een stopteken en hij stopte op de toerit van de A59.

De agenten openden het rechterportier en wilden de man aanspreken. Op dat moment reed de man hard achteruit. De ene agent kon zijn collega nog net wegtrekken anders was deze onder de auto gekomen.

Ze achtervolgden de man en konden hem klemrijden op de Oude Baan. Ze trokken de bestuurder achter zijn stuur vandaan. De man heeft daarbij één van de agenten een klap op zijn gezicht gegeven.

De agenten hebben pepperspray gebruikt om het verzet van de verdachte te breken. De man is aan het bureau in 's-Hertogenbosch in verzekering gesteld. Beiden agenten hebben aangifte gedaan. Eén van de agenten is lichtgewond aan zijn gezicht.
Provincie:
Tag(s):