vrijdag, 27. februari 2009 - 20:22

Agente belaagd door scholieren na ingrijpen vechtpartij

Almere

Vrijdagmiddag rond 14.00 uur is een agente van de Almeerse recherche lichtgewond geraakt nadat ze ingreep bij een vechtpartij tussen enkele scholieren.

Een politieagente, die werkzaam is bij de recherche Almere, was onderweg om een onderzoek te doen. Op de Ambonstraat moest ze vol in de remmen toen twee vechtende jongens voor haar dienstauto terecht kwamen. Ze aarzelde geen moment en greep direct in. Omdat ze in burger was, legitimeerde zij zich en haalde de twee vechtersbazen uit elkaar.

Toen ze hen naar school wilde brengen, ging ’t mis. Eén van hen gaf haar een klap in het gezicht waarna een groep van circa 35 scholieren de twee jongens probeerde te ontzetten.

De agente werd door enkele leerlingen uit de groep geschopt en aan de haren getrokken waardoor ze de verdachten moest loslaten. Die vluchtten direct weg. Met hulp van collega’s en de conciërge kon één van de vechtersbazen, een 12-jarige leerling, kort na het incident op zijn huisadres in Almere worden aangehouden.

Hij is inmiddels voorgeleid voor een hulpofficier van justitie, is ingesloten en in verzekering gesteld. De directie van de school en de politie hebben overleg gehad over het incident. De school heeft maatregelen aangekondigd voor de scholieren die bij de vechtpartij betrokken zijn geweest.

De recherche doet onderzoek naar tenminste twee verdachten die de agente vanuit de groep hebben belaagd, en ze verwacht nog meer aanhoudingen in deze zaak. De politievrouw heeft aangifte gedaan.
Provincie:
Tag(s):