maandag, 15. juni 2009 - 12:42

Agenten belaagd door cafébezoekers

Urk

De recherche van basiseenheid NOP/Urk is op zoek naar getuigen die weten wie er betrokken waren bij het belagen van twee wijkagenten op Urk.

De wijkagenten hielden zaterdagavond rond 21.00 uur, ter hoogte van café het Zoldertje aan ‘t Klif, een bekende 21-jarige Urker aan maar de aanhouding liep volledig uit de hand.

Cafébezoekers bemoeiden zich met de aanhouding, wat eindigde in het op een laffe manier belagen van de twee agenten. Agressieve omstanders trapten de agenten in de rug en sloegen van achteren op de agenten in. Eén van de agenten werd zelfs bij de benen gegrepen en zo op de grond gewerkt.

De aangehouden verdachte wist met hulp van omstanders te ontkomen maar heeft zich later zelf aan het Urker politiebureau gemeld. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van bedreiging van politiemensen, belediging en verzet bij aanhouding.
De politiemannen liepen enkele blauwe plekken en schrammen op.

Tijdens de vechtpartij kregen de agenten steun van een horeca-eigenaar en enkele omstanders. Ook hebben zich al andere getuigen gemeld die het incident afkeuren en een verklaring wensen af te leggen. Politie Flevoland neemt de zaak hoog op en is er zeer op gebrand om alle betrokken die iets te maken hebben met het belagen van de agenten, op te sporen.

Donderdag 18 juni wordt in het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland dat uitgezonden wordt bij Omroep Flevoland, uitgebreid aandacht gegeven aan deze zaak.

De recherche van NOP/Urk wil graag in contact komen met getuigen die iets kunnen vertellen over het incident. Getuigen kunnen zich melden via
0 9 0 0 – 8 8 4 4.

Weet jij iets over deze zaak maar wil je liever anoniem iets vertellen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via: 0 8 0 0 – 7 0 0 0.
Provincie:
Tag(s):