zaterdag, 8. augustus 2009 - 11:33

Agenten met caravan de wijk in

Venlo

Samen met de stadsdeelmanagers van de gemeente Venlo trekken twee wijkagenten de komende maanden met een opvallende caravan de wijk in. Hun doel is om op een toegankelijke en uitnodigende manier in contact komen met wijkbewoners. De Herman Potgieterstraat had vrijdag 7 augustus de primeur en daarom was er taart voor de eerste bezoekers. De caravan is herkenbaar aan de politiestriping en het logo van 'Het is jouw wijk, dus jij mag het zeggen'.

Mensen zijn welkom om een praatje te maken en kennis te maken. "Wij willen horen wat er leeft in de wijk, en wat er beter kan", zegt wethouder Jan Lamers. "Naast de officiële overleggen en meldingen vinden we dit een prima aanvulling. Op deze manier krijgen onze stadsdeelmanagers ongefilterde signalen in een rechtstreeks contact."

Onder het motto 'Het is jouw wijk, dus jij mag het zeggen' staat de caravan tot het eind van 2009 op diverse locaties in Venlo-Oost en Venlo Noord-Oost. Daarna wordt op basis van de ervaringen bekeken of het zin heeft om in 2010 ook andere stadsdelen aan te doen. De caravan is ook bruikbaar bij evenementen. Hij past in het beleid van de gemeente om wijkbewoners in hun eigen omgeving op te zoeken en hen te betrekken bij de aanpak van problemen in de wijk. Eigen initiatief wordt daarbij gestimuleerd. "Het is een experiment maar ik vind het nu al een geweldig initiatief van onze wijkagenten", besluit districtschef Rob Gräeve van de politie. "Normaal rijdt de politie door de straat en reageert ze op meldingen. Nu hebben wij wijkbewoners ook iets te bieden en komen met hen in gesprek bij een kop koffie. Ik ben erg benieuwd naar de resultaten aan het einde van het jaar."
Provincie:
Tag(s):