maandag, 4. mei 2009 - 11:47

Agenten niet vervolgd na dodelijke schietpartij

Den Bosch

Twee agenten die op 15 november van het vorig jaar betrokken waren bij een dodelijke schietpartij in Eindhoven, worden niet vervolgd, zo meldt de Telegraaf. De hoofdofficier van justitie in Den Bosch heeft dat besloten.

Een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kwam bij het schietincident met de politie om het leven. Hij reed samen met een 36-jarige man in een gestolen auto. Beiden werden verdacht van verschillende autodiefstallen en meerdere gewapende overvallen. Ze werden door de politie achtervolgd. De agenten schoten toen de mannen in de Henricus Turkenstraat op hun auto probeerden in te rijden.

Eén agent schoot tweemaal op de benen van de bestuurder, maar deze werd dodelijk in het lichaam getroffen. De andere agent schoot op de wielen van de auto, aldus het OM.

Gerechtvaardigd
Justitie stelt dat het geweld gerechtvaardigd was omdat uitstel van een aanhouding ''een onaanvaardbaar risico voor de rechtsorde'' had betekend. In de personenauto werden een pistool en een mes gevonden.

De agenten bleven evenals de 36-jarige man ongedeerd. De 36-jarige is gearresteerd op verdenking van heling en poging tot zware mishandeling.
Provincie:
Tag(s):