zaterdag, 2. mei 2009 - 11:31

Agenten onwel tijdens arrestatie door overdosis coke

Dordrecht

De 25-jarige man die woensdagavond in een ziekenhuis in Dordrecht overleed na een arrestatie aan de Singel in die plaats, is vermoedelijk onwel geworden door een overdosis cocaïne. Vanwege een grote hoeveelheid vrijgekomen cocaïne, werden tijdens de arrestatie van de man ook twee agenten onwel. Dit heeft het Openbaar Ministerie in Dordrecht bekend gemaakt.

Agenten gingen rond 21.30 uur naar de Singel, omdat daar een man over de schutting van een woning zou zijn geklommen. Toen ze de man wilden aanhouden is een grote hoeveelheid cocaïne vrijgekomen.

De agenten die de coke hadden ingeademd, raakten onwel en riepen de assistentie in van collega-agenten. Ook de aangehouden man werd door het goedje niet goed. De opgeroepen collega-agenten reanimeerden de verdachte tot de ambulance ter plaatse was om hem over te brengen naar het ziekenhuis, waar hij diezelfde avond overleed. De onwel geworden agenten zijn ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel.

Op het lichaam van de man is sectie verricht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) te Rijswijk. De voorlopige conclusie van de sectie luidt dat de man naar alle waarschijnlijkheid is overleden als gevolg van een overdosis verdovende middelen. Er zal nog nader toxicologisch onderzoek volgen teneinde de doodsoorzaak definitief vast te kunnen stellen.
Provincie:
Tag(s):