woensdag, 27. mei 2009 - 13:07

Agenten Politie IJsselland starten zaterdag in de RoPa-run

Zwolle

Het team van in totaal 24 agenten en medewerkers van de Politie IJsselland dat dit jaar voor de zesde keer mee doet aan de RoPa-run, reist zaterdagmorgen 30 mei om 09.00 uur vanaf het hoofdbureau in Zwolle af naar Parijs waar zij ‘s avonds om 23.48 uur aan de start zullen verschijnen van de langste non-stop estafetteloop van de wereld: de Roparun.

De route van deze estafette gaat van Parijs naar Rotterdam. Totaal moet er een afstand van 516 kilometer worden gelopen. Aan de Roparun doen dit jaar een record aantal van 273 teams mee.

Zij zullen verspreid over de zaterdag vanuit Parijs starten. Het is de bedoeling dat het team van de politie IJsselland maandag, tweede pinksterdag om 15.00 uur finisht op de Coolsingel in Rotterdam. Het team heeft zich de afgelopen maanden goed voorbereid en verwacht in het klassement bij de eerste 20 te eindigen.

Het voornaamste doel van de run is om geld in te zamelen voor de stichting Roparun. Met dit geld ondersteunt de stichting projecten die het leven van kankerpatiënten en vooral die van kinderen met kanker veraangenamen. Met als motto:"Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Reeds in december 2008 is het team begonnen met de voorbereiding op deze wedstrijd. Niet alleen werd toen begonnen met de trainingen voor de lopers, ook werd toen begonnen met het organiseren van diverse activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel.

Zo organiseerden zij o.a. een sponsorloop/open dag met basisschoolscholieren in Zwolle en een motortoertocht vanuit Nieuwleusen. Op dit moment heeft het team ruim € 10.000 ingezameld voor het goede doel.

Dit geld gaat samen met de gelden die andere teams inzamelen naar de stichting Roparun.Met dit geld ondersteunt deze stichting onder andere de volgende doelen en projecten.

De Daniël den Hoed Kliniek, Het Sophia Kinderziekenhuis, diverse hospices en palliatieve zorgcentra, diverse inloophuizen en vele andere diverse kleinschalige projecten. Tevens heeft de stichting enkele aangepaste vakantiehuizen in beheer die beschikbaar worden gesteld aan patiënten en hun familieleden.

In 2008 werd door de toen 260 deelnemende teams totaal 4,3 miljoen euro ingezameld. Dit geld ging naar de hierboven beschreven doelen, tevens werden er gedurende de afgelopen jaren door de stichting meer dan 50 hoofdhuidkoelers aangeschaft.

Apparaten die ervoor zorgen dat als een patiënt een chemokuur ondergaat, de haaruitval tot een minimum wordt beperkt. Deze hoofdhuidkoelers werden verdeeld over diverse ziekenhuizen in Nederland.
Provincie:
Tag(s):