zondag, 20. september 2009 - 16:52

Agressievelingen mishandelen agenten na verkeerscontrole

Zaandam

De politie heeft het in de nacht van zaterdag op zondag flink aan de stok gehad met enkele Zaankanters, die zeer agressief gedrag vertoonden.

Surveillerende agenten hadden even tevoren op de Westzijde in Zaandam een automobilist staande gehouden omdat hij met zeer hoge snelheid reed.

De bestuurder, een 25-jarige man uit Koog aan de Zaan, werd gesommeerd een alcoholtest te doen. Uit de eerste analyse bleek dat hij teveel had gedronken en de man werd aangehouden.

Twee vrienden kwamen aanrennen en reageerden zeer agressief, terwijl zij probeerden de verdachte te bevrijden uit de politieauto, wat aanvankelijk ook lukte.

De twee agenten voelden zich zeer bedreigd door het drietal en gingen over tot het gebruik van pepperspray. Twee van de drie maakten zich uit de voeten, de bestuurder van de auto kon meteen weer in de dienstauto worden geplaatst.

Een tweede verdachte kon even later door collega-politieagenten worden aangehouden. Een agent zag de derde verdachte een woonhuis binnenvluchten en deze verdachte werd later van zijn bed gelicht.

Hij was wederom zeer agressief en verzette zich, met de hulp van huisgenoten, tegen de aanhouding. Een van de agenten heeft als gevolg van de schermutselingen een duim gebroken en is in het ziekenhuis behandeld. Een andere collega heeft meerdere vuistslagen in het gezicht gekregen, maar kon volstaan met behandeling door ambulancepersoneel.
Provincie:
Tag(s):