donderdag, 30. juli 2009 - 19:30

AID neemt 22 puppies in beslag

Venlo

De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft op donderdag in Venlo 22 puppies in beslag genomen. De dieren werden donderdagochtend tijdens een reguliere controle door de Koninklijke Marechaussee (KMAR) aangetroffen in een bestelbus. Dit heeft de AID bekend gemaakt.

De puppies, met de rassen chihuahua, boomer en basset, komen uit Hongarije. Uit verder onderzoek van de AID en Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) bleek dat vijftien dieren jonger zijn dan acht weken, de minimale leeftijd waarop puppies mogen worden weggehaald bij de moeder. Twee puppies zijn inmiddels overleden, drie puppies zijn er slecht aan toe en zes puppies zijn te licht voor transport. Door een dierenarts is geconstateerd dat alle puppies voor rabiës zijn ingeënt. Normaal mag dit pas na 12 weken in verband met de gezondheidsrisico's voor de puppies.

De puppies zijn overgebracht naar een opvangcentrum waar ze de nodige zorg krijgen. De viervoeters waren bestemd voor de Nederlandse en Belgische markt. De zaak wordt verder onderzocht door medewerkers van de AID en de LID. De Marechaussee doet nader onderzoek naar de bij het transport aanwezige documenten.

Tegen de chauffeur zal proces verbaal worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):