zaterdag, 10. oktober 2009 - 20:44

Airport Weeze verwacht forse groei tijdens herfstvakantie

Weeze (D)

Airport Weeze verwacht dat tijdens de herfstvakantie in NordRhein-Westfalen en Nederland meer dan 130.000 passagiers te verwerken krijgt. Dat is ongeveer 70% meer dan vorig jaar, zo meldt het vliegveld in de grensregio.

Alleen al in het 1e weekend van de herfstvakantie rekent de luchthaven op ca. 30.000 passagiers. In het huidige zomervliegschema van de luchthaven worden 60 bestemmingen aangeboden, daarvan behoren alleen al 30 tot de ‚Äöwarmwater-bestemmingen’.

Naast de Low Cost vluchten van Ryanair en Wizz Air zijn in de vakantieweken zeker ook de klassieke vakantie-/ pakketreizen van de reisorganisaties gewild. Deze organisaties vliegen hun klanten vanaf Weeze met vakantie-luchtvaartmaatschappijen als Hamburg International, Sky Airlines en Transavia naar het Zuiden van Europa.

Topfavoriet van de vakantiegangers vanaf Weeze is nog altijd Mallorca, echter ook vele andere bestemmingen met zongarantie zoals de Canarische Eilanden, de Griekse Eilanden en Egypte zijn deze herfst zeer gewild. Veel vakantiegangers gebruiken de komende dagen/weken echter ook voor een stedenreis —het scala aan mogelijkheden vanaf Weeze wordt hierbij aangevoerd door Londen, Rome en Milaan.
Provincie:
Tag(s):