donderdag, 15. januari 2009 - 10:11

Airtricity krijgt vergunning grootste windpark

Hoek van Holland

Airtricity - de duurzame energie divisie van Scottish and Southern Energy (SSE) - heeft vandaag bekend gemaakt dat het van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat de vergunning heeft gekregen om ca. 40 kilometer voor de kust bij Hoek van Holland het grootste windmolenpark van Nederland te ontwikkelen

Het windpark 'West-Rijn' heeft een potentiële energiecapaciteit van 260 Megawatt (MW), wat voldoende is om ca. 290.000 huishoudens van stroom te voorzien. Mits ontwikkeld wordt West-Rijn mogelijk het grootste windpark van Nederland, aangezien de bestaande windparken een capaciteit van maximaal 141 MegaWatt (MW) hebben. Daarmee levert West-Rijn een grote bijdrage aan de noodzakelijke verduurzaming van de energieproductie in Nederland en aan de doelstelling van Nederland om in 2020, 6000 MW via windparken op zee te produceren.

Airtricity is met een team van experts meer dan vier jaar bezig geweest om de zeer uitgebreide vergunningenprocedure te doorlopen. De procedure betrof onder ander een omvangrijke Milieu Effect Rapportage en verschillende publieke inspraakprocedures. De volgende stap is om financiële ondersteuning in het kader van de SDE (' Stimulering Duurzame Energie' ) regeling te verkrijgen, via het ministerie van Economische Zaken.
Provincie:
Tag(s):