zondag, 5. april 2009 - 14:36

Ajax boekt belangrijke zege in Limburg

(Elfvoetbal) Ajax heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de felbegeerde tweede plaats in de Eredivisie. De Amsterdammers versloegen Roda JC in Limburg met 2-1.

Luis Suarez leek lang de matchwinnaar te worden in het matige duel. De Uruguayaan wist al na twee minuten het net te vinden. Een lange bal van Robbie Wielaert kwam terecht bij de sierlijke aanvaller, die dit keer van de rechterkant kwam. Suarez nam de bal knap aan en draaide prachtig weg van zijn directe tegenstander Marcel de Jong. Ajax-trainer Marco van Basten zag vervolgens zijn aanvaller de bal knap in de lange hoek raak schieten: 0-1.

Roda JC kwam naarmate het duel vorderde steeds beter in de wedstrijd. Ajax werd ver op eigen helft teruggedrongen. Onder leiding van uitblinker Ruud Vormer kwam de thuisploeg vaak dreigend voor het Amsterdamse doel, maar kon het geen grote kansen creëeren. De enige 'echte' kans kwam op naam van Chris de Wree. De Belg kopte een hoekschop van Anouar Hadaouir rakelings over het doel. Ook Ajax kon niet veel uitrichten en beperkte zich tot verdedigen.

In de tumulteuze tweede helft kwam Ajax sterk uit de startblokken. Het had echter met de scherpte van de aanvallers te maken dat het duel niet al vroeg op slot werd gegooid. Roda JC knokte zich terug, maar kon geen dotten van kansen produceren. Een dik half uur voor het einde, in een fase waar Roda JC de betere ploeg was, schoot Ismail Aissati 2-0 op het scorebord.

Sekou Cissé bracht, na een fout in de Amsterdamse verdediging, vanuit het niets de spanning terug. Met nog een kwartier te spelen kregen beide ploegen een aantal goede kansen, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.

Ajax komt door de zege op één punt van FC Twente, dat vrijdag de punten deelde tegen NEC. Roda JC blijft op de zestiende plaats in de Eredivisie staan.