donderdag, 2. juli 2009 - 14:19

Ajax en HSV haken definitief af voor Elia

(Elfvoetbal) Woensdagavond laat zijn de laatste onderhandelingen tussen FC Twente enerzijds en Ajax en Hamburger SV anderzijds over een transfer van Eljero Elia definitief afgeketst.

Reden is dat Twente vasthoudt aan een nog niet eerder naar buiten gekomen transfersom van veertien miljoen euro en geen cent minder.

Zowel Ajax als HSV bood een bedrag van acht miljoen euro en waren tot nadere onderhandelingen bereid, als ze het idee hadden gehad dat Twente-voorzitter Joop Munsterman bereid zou zijn geweest om tot een akkoord te komen. Munsterman weigerde echter water bij de wijn te doen.

Het bedrag van veertien miljoen euro wordt door alle partijen onredelijk hoog genoemd, temeer daar Elia twee seizoenen geleden voor slechts 200.000 euro overkwam van ADO Den Haag.

Inmiddels heeft zich een nieuwe kandidaat gemeld voor Elia. Het betreft Olympique Lyon, dat gisteren sterspeler Karim Benzema kwijtraakte aan Real Madrid. Ook de Fransen lijken echter tegen de hoge vraagprijs aan te hikken. Lyon zou maximaal een kleine tien miljoen euro over hebben voor de 22-jarige vleugelaanvaller.

Als Elia niet vertrekt en dus bij FC Twente blijft, dan wordt hij met een jaarsalaris van ruim twee miljoen euro de best verdienende speler uit de kleedkamer. Die bepaling werd vorig seizoen opgenomen in Elia's nieuwe contract, dat tot de zomer van 2013 loopt.
Categorie:
Tag(s):